Chow Chow Hakkında Az Bilinen 10 Gerçek

Chow Chow Hakkında Az Bilinen 10 Gerçek

Chow Chowlar uzun zamandır popülerliğini korumaya ve en sevilen ırklardan biri olmaya devam ediyor. Onlar hakkında oldukça fazla bilgiye sahibiz. Geçmişi, beslenme şekli, karakteri gibi. Ancak bu yazımızda onlar hakkında her zaman duyamayacağınız bazı şaşırtıcı ve eğlenceli bilgileri sizin için derledik.

Chow Chow Hakkında Bilmiyor Olabileceğiniz Bazı Gerçekler


Chow Chow bir çayırda ayakta duruyor.





 

Kabarık tüyleri, çekingen kişilikleri, aslan benzeri başları (bu sayede ülkemizde kendisine sıkça Çin Aslanı da denilmektedir) ve dikkatli ifadeleriyle Chow Chow her zaman hayranlık ve ilgi çekmeyi başarmıştır ancak onları öne çıkaran tek şey güzel görünümleri değil. Aslında, köpek severleri şaşırtacak ve sevindirecek birçok büyüleyici Chow Chow gerçeği vardır.

Mavi-Siyah Dilleri Vardır


Tamam bu bilgi çok gizli sayılmaz ancak AKC'de kayıtlı mavi-siyah dillere sahip iki cins vardır ve bu cinsler Chow Chow ve Çin Shar-Pei cinsidir. Ancak Chow Chow yavruları pembe dillerle doğar. Mavi-siyah renk yaşlandıkça gelişir. İşte bu biraz sürpriz olmuş olabilir.

Sert Bir Yürüyüşe Sahiptirler


Chow Chow yürüyüşü "stilted" olarak adlandırılır, yani gergin bacaklı bir şekilde hareket ederler. Bu yüzden onları sokakta yürürken gördüğünüzde arkadaşlarınıza "onların yürüme tarzı bu" diyerek hava atabilirsiniz.


Sportif Olmayan Grup İkinci, BBE Sportif Olmayan Grup Üçüncü, Irkının En İyisi ve Irk/Çeşitte En İyi Yetiştirici: GCH CH Eastern Magic Tarihsel An, Chow Chow; Sportif Olmayan Grup, Orlando, FL'de Royal Canin tarafından sunulan 2016 AKC Ulusal Şampiyonası'nda jüri üyeliği yaptı.

İsimleri Aslında Çin'den Gelmiyor



Cins aslen Çin'de geliştirilmiş olsa da, "Chow Chow" ismi oradan gelmemektedir. İsmin, 1700'lere dayanan ve "ıvır zıvır" anlamına gelen bir tür çarpıtılmış İngilizce terim olduğuna inanılmaktadır.

Kökenleri Hakkında Birkaç Teori Var


Chow Chow'un nasıl ortaya çıktığına gelince, birkaç teori var. Ancak bu cins, uzun zamandır var olduğundan dolayı tartışmalar da uzuuuun bir zamandır var.

Bir teoriye göre Chow Chow, Sibirya'daki Samoyed ile Tibet Mastiff'in bir karışımıdır . Ancak cins uzmanları Chow Chow'un mavi-siyah dilinin bu düşünceye aykırı olduğuna inanıyor ve bu da muhtemelen orijinal köpek ırklarından biri olabileceğini gösteriyor.

Chow Chow'lar Çeşitli Renklerde Olabilir


Çoğu insan Chow Chow'un sadece kızıl bir kürkü olduğunu düşünür. Ancak AKC cins standardına göre Chow Chow'lar siyah, mavi, tarçın ve krem ​​renklerinde de olabilir.


Bahçede bir arada oturan Chow Chow'lar.

İki Tür Tüy Yapısına Sahip Chow Chow Vardır



Chow Chow'ların genellikle "pürüzlü" olarak adlandırılan tam tüyleri vardır. Ancak, "pürüzsüz" olarak adlandırılan daha kısa tüyleri de olabilir. Pürüzlü olan türüne "rough", daha pürüzsüz olan türüne ise "smooth" olarak rastlayabilirsiniz.

Bir İmparator Binlerce Chow Chow Beslemiş Olabilir


Resmi Chow Chow Cins Kulübü'ne göre, 7. yüzyılda bir Tang imparatoru bu köpeklere hayrandı. Avlanmak ve diğer spor aktivitelerine katılmak için yaklaşık 2.500 Chow beslediği bildiriliyor. Tabi bu bilginin gerçekliği halen tartışılır durumda.

Martha Stewart Bu Cinse Adeta Aşık Olmuştu


Martha Stewart birkaç Chow Chow'a sahipti ve bunları sık sık televizyon programında ve web sitesinde tanıttı. Hatta Westminster Kennel Club Köpek Gösterisi'nde yarışan "Cengiz Han" (arkadaşlarına göre GK) adında bir şampiyonu bile vardı .


Chow Chow bir çayırda ayakta duruyor.

AKC, Irkı 1903'te Tanıdı



AKC, Chow Chow'u resmi olarak 1903'te tanıdı. Bu tanıma, önceki cinsin tanınmasından (Fransız Bulldog - 1898) beş yıl sonra ve sonraki dört cinsin tanınmasından (Boxer , Chihuahua , Schipperke ve Standart Schnauzer - hepsi 1904) bir yıl önce geldi.

Sportif Olmayan Grup'a Aittirler


Chow Chow cinsi, Dalmaçyalı,  Boston Teriyeri, BulldogBichon Frise ve birkaç farklı ırkla birlikte AKC'nin  Sportif Olmayan Grubunun bir üyesidir.

Kaynak:


https://www.akc.org/expert-advice/dog-breeds/fun-facts-chow-chow/





Bu yazının tamamını https://www.kopekcinsleri.me/chow-chow-hakkinda-az-bilinen-10-gercek/ adresinde okuyabilirsiniz.

Bu konuya yorum yapmak ister misiniz?
Yorumunuz moderatör onayı sonrasında yayınlanacaktır. Tüm yorumların yayınlanmayabileceğini, yorumunuzla birlikte isminizin, web sitenizin ve varsa fotoğrafınızın da yayınlanacağını lütfen unutmayın.
Yayınlanan tüm yorumlar kullanıcının kendi düşüncelerini yansıtacak olup web sitemizle bir ilişkisi bulunmamaktadır..

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Bağlantı

Sponsorlu Bağlantı

نموذج الاتصال