Köpek Masajı Hakkında Herşey

Köpek Masajı Hakkında Herşey




Köpek masajı, şımartılmış köpekler için bir aktivite gibi gelebilir ancak köpek masajı spada bir gün geçirmek demek değildir. Köpek masajı, ağrıyla baş etmenin, yaralanmalarda veya ameliyat sonrası iyileşmeye yardımcı olmanın ve psikolojik rahatlama sağlamanın etkili bir yoludur. Köpek masajının önemli faydaları, köpeğinizin iyi bir aday olup olmadığı ve bir köpek masaj terapistinin nasıl seçileceği hakkında bilgi edinin.

Köpek Masajı Nedir?


İnsanlarda olduğu gibi, bir köpek masajı, yoğurma, basma ve dokunma gibi çeşitli dokunma tekniklerini kullanarak yumuşak dokuların (kaslar, tendonlar, fasya ve bağlar) manipülasyonunu içerir. İsveç veya derin doku gibi farklı insan masajı türleri olduğu gibi köpekler için de aynı masaj türleri mevcuttur. Potansiyel faydalar arasında ağrı seviyelerini azaltmak, dolaşımı artırmak ve hareketliliğe yardımcı olmak yer alır. Masaj, köpeklerin stres ve kaygılarını azaltarak psikolojik olarak da yardımcı olabilir.


 


[caption id="attachment_3818" align="alignnone" width="729"]Köpek Masajı Yapılan BIr Ingiliz Bulldog Köpek Masajı Yapılan BIr Ingiliz Bulldog[/caption]




Sertifikalı bir köpek masajı ve rehabilitasyon terapisti ve Tulsa, Oklahoma'daki Pawsitive Touch Canine Therapy'nin sahibi olan DPT, CCRT, cmft'den Dr. Sarah Blotevogel'e göre, “Masaj, köpek arkadaşınızdaki işlevi sürdürmek veya eski haline getirmek için az kullanılan ancak değerli bir araçtır. Sadece ağrıyı azaltmaya, kasları daha esnek ve esnek hale getirmeye ve köpeğinizin sevdikleri aktivitelere geri dönmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sadık arkadaşınızla olan bağı güçlendirmede de çok önemli bir rol oynar.”

Dr. Blotevogel, köpek masajının köpeğinizi mutlu ve sağlıklı tutmanın kritik bir parçası olabileceğine inanıyor. Örneğin, davranış sorunları genellikle bir köpeğin acıyı sahibine iletme yoludur. “Bir köpek acı çektiğinde, zihinsel durumları olumsuz etkilenir ve genellikle fiziksel semptomların yanı sıra davranış değişikliklerinde kendini gösterir. Depresyona girebilir, uyuşuk hale gelebilir veya alışılmadık davranışlar sergileyebilirler” diye açıklıyor.

Köpek Masajı Köpeğinizin Acısını Dindirebilir mi?


Köpek masajı bir köpeğin ağrısını hafifletmenin güçlü bir yoludur. Aslında Dr. Blotevogel, bir müşterinin köpeğinin daha iyi hareket etmediğini veya daha enerjik davranmadığını ve bir masajın ardından tembel olduğunu söylediğini henüz duymadığını söylüyor. Ancak, gördüklerini doğrulamak için titiz çalışmalara ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyor.

Veteriner Kaydı dergisinde bböyle bir çalışma yapılmış ve kırma cins köpekler, TazılarAlman Çoban Köpekleri, ingiliz Springer Spanielleri ve masaj terapisi gören Border Collie cinsi dahil 527 köpeğe bakıldı. Araştırmacılar, masaj tedavisinden sonra, bir köpeğin masaj uygulayıcısı tarafından derecelendirildiği gibi pozitif bir yaşam kalitesine sahip olma olasılığının önemli ölçüde daha yüksek olduğunu buldular. Masaj terapisinin tipik olarak kas yaralanmaları, artrit ve diğer ortopedik durumlardan kaynaklanan ağrı türü için geçerli bir tedavi olabileceği sonucuna vardılar.

Yukarıdaki çalışma, tedavi dışı karşılaştırma grubu gibi belirli kontrollerden yoksun olsa da, köpek masajının yapabileceği potansiyel faydaya işaret etmektedir. Dr. Blotevogel, çalışmanın masaj için de kümülatif bir fayda bulduğuna dikkat çekiyor. Başka bir deyişle, bu tek seferlik bir tedavi değil. Ayrıca müşterilere masajın sadece bir araç olduğunu hatırlamalarını söyler. Germe, güçlendirme ve denge çalışması gibi diğer tekniklerle birleştirdiğinizde faydalar artıyor. Masaj, köpeğinizin ağrı kesici ilaçlarının dozajını azaltacak kadar ağrı seviyelerini azaltabilse de, Dr. Blotevogel, önce veterinerinize danışmadan herhangi bir ilacı değiştirmemeniz veya ortadan kaldırmamanız konusunda uyarıyor.

Köpek Masajlarından Hangi Köpekler Faydalanabilir?


Her türlü köpek masajdan yararlanabilir. Köpek sporcuları için çeviklik parkurunda koşmak veya rıhtımda dalış yapmak için uzun mesafelere atlamak gibi yüksek yoğunluklu bir olaydan önce ısınmalarına yardımcı olacak harika bir araçtır. Bu etkinliklerden sonra yapılan masajlar, potansiyel olarak stresli dokuları ele almak için eşit derecede faydalı olabilir.



[caption id="attachment_3819" align="alignnone" width="729"]Köpek Masajı Yapılan Bir Papillon Köpek Masajı Yapılan Bir Papillon[/caption]




Ayrıca bir köpeğin ameliyattan sonra iyileşmesine yardımcı olabilir. Yaşlı köpekler için masaj, hareket aralığını iyileştirebilir ve sertliği azaltabilir, bu da köpeğin tuvalete gitmesi ve yerden kalkması ve inmesi için daha kolay bir zaman sağlar. Yavru köpekler için masaj, onlara dokunmayı olumlu bir deneyim olarak görmeyi öğretir. Bu, gelecekteki veteriner ziyaretleri ve bakımının yanı sıra terapi veya hizmet köpeği olarak kariyere hazırlanmaya yardımcı olur. Son olarak, masaj ürkek veya travmatize olmuş bir köpeğin insan bağlantısına güven duymasına yardımcı olabilir.

Köpekler Köpek Masajlarını Sever mi?


Dr. Blotevogel'in tecrübesine göre, çoğu köpek masajdan hoşlanıyor. Yüksek enerjili köpekler hareketsiz oturmakta zorlandıkları için zor olabilir, ancak köpeğin vermeye istekli olduğu şeyle elinden gelenin en iyisini yapar. Bir köpeği asla prosedür için yerinde kalmaya zorlamadığını vurguluyor. "Bir köpeğe o anda en rahat bulduğu pozisyonda masaj yapıyorum. Oturmak istiyorlarsa, kendimi uygun şekilde konumlandırıp oturmaları için çalışıyorum" diyor. "Küçük köpeklerin masaj sırasında tutulması gerekebilir. En mutlu oldukları yer neresi ise, onlarla o yerde buluşuruz ve köpeğin bize söylediklerine göre de uyum sağlarız.”

Masaj yapmamasını tavsiye edeceği tek köpek, enfeksiyon, açık yara veya kanserli tümör gibi belirli tıbbi durumları olan köpeklerdir. Köpeğinizin masaja uygunluğunu veterinerinizle tartışmanız önemlidir. Ve elbette, reaktif köpekler iyi adaylar olmayabilir. Dr. Blotevogel, köpeğe yardımcı olacak en iyi yöntemleri bulmak için köpeğin veterineri, davranış danışmanı veya eğitmeni ile masaj terapisti arasında bir ekip yaklaşımı önerir. "Masaj bir köpeği sakinleştirmek ve rahatlatmak için işe yarayabilirken, açıkça stres belirtileri gösteriyorlarsa ve bunu daha da kötüleştireceksem, onu zorlamayacağım. Terapistin ayrıca kendilerini potansiyel olarak incinecek bir duruma sokmadıklarından emin olması gerekiyor” diye ekliyor.

Köpek Masaj Terapisti Nasıl Seçilir?


Köpek masaj terapistlerinin uyması gereken düzenlemeleri anlamak için ülke yasalarını araştırmak önemlidir. Yaşadığınız yere bağlı olarak, köpek masajı için köpeğinizin veterinerinden bir sevk almanız gerekebilir. Veterinerinizin seansları doğrudan denetlemesi de gerekebilir.

Köpek masaj terapisti ararken, sertifikalarını nereden aldıklarını sorun ve Uluslararası Hayvan Masajı ve Karoseri Birliği'nde tercih edilen bir eğitim sağlayıcısı gibi saygın bir kuruluştan olduğundan emin olun. Ayrıca, terapistin deneyimine ve masaya getirdikleri ek becerilere bakın. Bazıları örneğin veteriner teknisyenleri veya köpek kiropraktörleri de olabilir. Dr. Blotevogel,” Uygulamalı becerilere ek olarak, yavru köpeğinizin etrafında sakinleştirici bir enerji sergileyen ve kiminle dalga geçtiğiniz bir masaj terapisti aramak çok önemlidir" diye ekliyor.

Denemek Amaçlı Evde Köpek Masajları



Müşterileri ile yapılan seansların ardından Dr. Blotevogel, köpek sahipleriyle onlara köpekleri üzerinde kullanmaları için farklı vuruşlar ve teknikler öğreterek zaman geçirir. Ayrıca masajın sağlıklı köpekler için harika bir önleyici araç olduğuna inanıyor, çünkü dokulardaki değişiklikleri önemli sorunlar haline gelmeden önce hissedebilirsiniz. Evde yapılacak temel masaj tekniklerini öğrenmek istiyorsanız, çevrimiçi veya yüz yüze dersler arayın.

Basit bir başlangıç tekniği, uzun, süpürücü bir vuruş olan “effleurage” dır. Dr. Blotevogel, köpeğinizin başından başlayıp sırtlarından bacakları boyunca kuyruğa doğru çalışarak yumuşak bir el ele hareket etmenizi söylüyor. Geniş, düz ellerle baştan kuyruğa dairesel, süpürme hareketleriyle de hareket edebileceğinizi söylüyor. Son olarak, hamur yoğuruyormuşsunuz gibi cildi nazikçe toplayıp serbest bırakmayı deneyin. Bu, çalışmak için daha gevşek bir cildin olduğu boyun ve vücutta en iyi sonucu verir.

Hangi tekniği denerseniz deneyin, dikkat dağıtıcı unsurlardan arınmış sessiz bir ortam seçin ve köpeğiniz için işleri hafif ve eğlenceli tutun. Endişeli görünüyorlarsa veya uzaklaşmaya çalışıyorlarsa, çok fazla güç kullanıyor olabilirsiniz. Son olarak Dr. Blotevogel, köpeğinizi asla zorlamamanızı tavsiye ediyor. "Yeterince masaj yapıldığını belirtirlerse, bir ödülle durmak ve bitirmek en iyisidir.”





Bu makale yalnızca genel rehberlik amaçlıdır ve sağlık veya diğer profesyonel tavsiyeler teşkil etmez. Bireysel durumlar ve yürürlükteki yasalar yargı yetkisine göre değişir ve ilgili yargı bölgelerindeki kalifiye profesyonellerden uygun tavsiye almanız teşvik edilir. Üçüncü taraf ürünlerle ilişkili ve bunlarla bağlantılı olarak sağlanan bilgiler de dahil olmak üzere, bu makalede sunulan veya sağlanan bilgileri takip eden veya başka bir şekilde kullanan herhangi bir kişi tarafından gerçekleştirilen herhangi bir işlemle ilgili hiçbir beyanda bulunmaz veya garanti vermeyiz.





Bu yazının tamamını https://www.kopekcinsleri.me/kopek-masaji-hakkinda-hersey/ adresinde okuyabilirsiniz.

Bu konuya yorum yapmak ister misiniz?
Yorumunuz moderatör onayı sonrasında yayınlanacaktır. Tüm yorumların yayınlanmayabileceğini, yorumunuzla birlikte isminizin, web sitenizin ve varsa fotoğrafınızın da yayınlanacağını lütfen unutmayın.
Yayınlanan tüm yorumlar kullanıcının kendi düşüncelerini yansıtacak olup web sitemizle bir ilişkisi bulunmamaktadır..

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Bağlantı

Sponsorlu Bağlantı

نموذج الاتصال