Pug Cinsi Hakkında Az Bilinen 10 Gerçek

Pug Cinsi Hakkında Az Bilinen 10 Gerçek
Pug'lar sevimli yüzleri, sadakati ve uyumlu doğasıyla bizi fethetti. Ama bu nitelikler nereden geldi? Ya da bu bira bardağı büyüklüğündeki köpek ne kadar sadık? İşte Puglar hakkında muhtemelen bilmediğiniz 10 şey.

Budist Rahipler Onları Evcil Hayvan Olarak Tuttu


Pug'un en eski kayıtları, Pugların Tibet Budist manastırlarında evcil hayvan olduğu Çin'den geliyor. Pugların MÖ en az 400'den beri var olduğunu biliyoruz ve bu da onları en eski köpek ırklarından biri yapıyor.



[caption id="attachment_3828" align="alignnone" width="729"]Pug Hakkında İlginç Bİlgiler Pug Hakkında İlginç Bilgiler[/caption]



Aslında Kucak Köpeği Olmak için Yetiştirildiler


Pug'ların asıl yetiştirilme amacı, Çin imparatorları için kucak köpeği olarak hizmet etmekti. Bu nedenle Pugların diğer ırklar kadar egzersize ihtiyacı yoktur.

Yüz Kırışıklıkları Bir Onur Rozetidir


Pugların yüzleri buruşuk çünkü Çinli yetiştiriciler onları bilerek bu şekilde yetiştirdiler. Aslında köpeklerin alınlarında “Prens" kelimesinin Çince karakterine benzeyen bir kırışıklık deseni oluşturmayı amaçladılar.”

İsimleri Muhtemelen Yüz İfadelerinden Geliyor


Cinsin adıyla ilgili en popüler teori, Pug maymunları olarak da bilinen marmoset maymunlarından geldiğidir. Marmosetler 1700'lerin başında popüler evcil hayvanlardı ve yüzleri Boksör köpeklerin yüzlerine çok benziyordu.



[caption id="attachment_3827" align="alignnone" width="729"]Pug Hakkında İlginç Bilgiler Pug Hakkında İlginç Bilgiler[/caption]


Bir Boksör Kraliyet Efendisinin Hayatını Kurtardı



İlk Orange Prensi William, Hollandalıları 1500'lerde İspanyollara karşı başarılı bir isyana sürükledi. İspanyol askerleri 1572'de Hermingny'de William'a suikast girişiminde bulundular, ancak William'ın Pug cinsi köpeği “Pompey” girişimi engelledi. Suikastçılar Prens William'ın çadırına gizlice girmeye çalıştılar, ancak Pompey onları duydu ve havlamaya başladı. Pompey'in kahramanlığı nedeniyle Pug, Portakal Evi'nin resmi cinsi oldu.

Napolyon'un Karısının Kıskanç Bir Pug'ı Vardı


Napolyon'un karısı Josephine'in "Fortune" adında sadık ve koruyucu bir evcil hayvanı vardı. Josephine Terör Döneminde hapisteyken, Napolyon'la evlenmeden önce Fortune hapishaneden Josephine'in ilk kocasına mesajlar taşıdı. Fortune, Josephine'in sevgili köpeğini evlilik yatağından sürgün etmeyi reddetmesinin ardından çiftin düğün gecesinde Napolyon'u ısırmasıyla ünlüdür.



[caption id="attachment_3829" align="alignnone" width="729"]Pug Hakkında İlginç Bilgiler Pug Hakkında İlginç Bilgiler[/caption]


Diğer Birçok Ünlü İnsanın Pug'ı Var



Puglar, kraliyetler, tarihi şahsiyetler ve günümüz ünlüleri için tercih edilen köpekler olmuştur.
  • İngiltere Kraliçesi Victoria Pugları çok severdi.

  • Tom Amca'nın Kulübesi'nin yazarı Harriet Beecher Stowe "Punch" ve "Missy" adında iki pug sahibiydi.

  • Heavy metal şarkıcısı Rob Zombie'nin "Dracula" adında bir pug'ı vardı.

  • Ünlü italyan moda tasarımcısı Valentino'nun özel jetlere ve özel yatına binen birkaç evcil Pugu vardı.

  • Pug sahibi diğer ünlüler arasında Gerard Butler, Jessica Alba, Hugh Laurie, Tori Spelling ve Paris Hilton yer alıyor.

Sanılanın AKsine İngiliz Bulldoglarla Akraba Değiller


Puglara bazen “Hollandalı Bulldoglar” denir, ancak bu biraz yanlış bir isimdir. Yapılan DNA testlerinde, Bulldogların ve Pugların aslında akraba olmadığı kanıtlandı. Pug, Bulldog ile aynı tıknaz şekle, düz yüze ve kırışıklıklara sahip olmasına rağmen Puglar kökenlerini Bulldog ile değil Pekingese ile paylaşır.



[caption id="attachment_3830" align="alignnone" width="729"]Pug Hakkında İlginç Bilgiler Pug Hakkında İlginç Bilgiler[/caption]


Puglar Masonların bir Sembolüydü



Katolik Kilisesi, Katoliklerin Mason olmasını yasakladıktan sonra, bir grup Katolik, 1740'ta Pug Düzeni adı verilen gizli bir Mason topluluğu kurmaya karar verdi. Pugları sembolü olarak seçtiler çünkü Puglar sadık ve güvenilir. Siparişe başlamak için bir köpek tasması takmanız ve kapıyı çizmeniz gerekiyordu.

Bir Grup Puga “Homurdananlar” Denir


Sanki Puglar daha sevimli olamazlarmış gibi, onları bir araya getirin ve sevimli bir homurdanırlar.

Bu yazının tamamını https://www.kopekcinsleri.me/pug-cinsi-hakkinda-az-bilinen-10-gercek/ adresinde okuyabilirsiniz.

Bu konuya yorum yapmak ister misiniz?
Yorumunuz moderatör onayı sonrasında yayınlanacaktır. Tüm yorumların yayınlanmayabileceğini, yorumunuzla birlikte isminizin, web sitenizin ve varsa fotoğrafınızın da yayınlanacağını lütfen unutmayın.
Yayınlanan tüm yorumlar kullanıcının kendi düşüncelerini yansıtacak olup web sitemizle bir ilişkisi bulunmamaktadır..

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Bağlantı

Sponsorlu Bağlantı

نموذج الاتصال