Köpeklerde Pireler İçin Diyatomlu Toprak

Köpeklerde Pireler İçin Diyatomlu Toprak




Köpeklerde pire kontrolü için doğal veya bütünsel seçenekleri araştırdıysanız, diyatomeli toprak köpekler için güvenli midir diye merak ediyor olabilirsiniz. Diyatomeli toprak, silikadan yapılmış toz halindeki maddeyle temas eden pireleri öldürür. Köpeğinizin etrafında herhangi bir ürün kullanmadan önce, etiketi dikkatlice okuduğunuzdan ve köpeğiniz ve eviniz için doğru seçim olduğundan emin olmak için veterinerinize danıştığınızdan emin olun.

Köpeklerde Pire Sorunu


Pireler, hastalık taşıyan ve konak hayvanın kanıyla beslenen parazitlerdir. Pire ısırığından gelen tükürük, kuruluğa, kaşıntıya ve tahrişe neden olabilen proteinler ve enzimler içerir. Bazı pire kaynaklı hastalıklar insanlara ve diğer evcil hayvanlara yayılabilir, bu nedenle eyaletinizde pire ve kene mevsiminin ne zaman olduğunu bilmek de dahil olmak üzere herkesi güvende tutmak için en iyi strateji önlem almaktır . Piyasada etkinlik ve tedavi ettikleri parazit türü bakımından farklılık gösteren birçok pire önleyici bulunmaktadır. Örneğin, bazı ürünler keneleri ve pireleri hedef alır.

Diyatomlu Toprak Nedir?


Bazı insanlar pireler için diatomlu toprağı, parazitleri evcil hayvanlarından, evlerinden ve iş yerlerinden uzak tutmak için bütünsel bir yaklaşımın parçası olarak görüyor. Senior Tail Waggers'da veteriner olan Dr. Linda Simon , diatomlu toprağın "fosilleşmiş alglerin kabuklarından elde edilen doğal olarak oluşan bir madde" olduğunu söylüyor. National Pesticide Information Center'a göre, şu anda diatomlu toprak içeren 150'den fazla ürün, zararlı popülasyonlarını kontrol etmek için çiftlikler, binalar, bahçeler ve evcil hayvan kulübeleri çevresinde kullanılmak üzere kayıtlı .

Diyatomlu toprak, iskeletleri silika içeren diatom adı verilen tek hücreli organizmalardan oluşur. Bu fosilleşmiş kalıntılar akarsularda, nehirlerde ve göllerde biriktikçe çıkarılabilirler. Daha sonra diş macunu, cilt bakım ürünleri, yiyecek, içecek, boya ve hatta dinamit gibi çeşitli ürünler yapmak için kullanılırlar. ABD Gıda ve İlaç Dairesi, saflaştırılmış diatomlu toprak içerdiklerinde ürünleri "gıda sınıfı" olarak etiketler.



[caption id="attachment_3889" align="alignnone" width="729"] Köpeklerde Pire Sorununa Diyatomlu Toprak[/caption]




Pireler İçin Diyatomlu Toprak Nasıl Kullanılır


Diyatomlu toprak, bir böceğin dış iskeletinden yağları ve katı yağları emerek çalışır, bu da parazitin kurumasına ve ölmesine neden olur. Bir mikroskop altında incelendiğinde, diyatomlu toprağın cam parçalarına benzeyen tırtıklı kenarları vardır. Bu keskin kenarlar bir pirenin dış kabuğunu tahriş edebilir veya delerek dış iskeleti çıkarabilir ve kuruma sürecini hızlandırabilir.

Dişi pireler çiftleşmeden 24 ila 36 saat sonra yumurta üretmeye başlayabilir. Diyatomlu toprağa maruz kalmak yetişkin bir pireyi birkaç saat içinde öldürebilir ve bazı larvaları öldürebilir. Ancak bu ürün, köpeğinizin kürkünde ve yatağında kalabilen ve üreme döngüsünü sürdürebilen böcek yumurtalarını öldürmede çok etkili değildir.

Diyatomlu toprağın bir böceğin vücuduna verebileceği zarara rağmen, pireleri önlemedeki etkinliği tartışmalıdır. Dr. Simon, "Diyatomlu toprak, veterinerlik fakültesinde kullanılmasını önerdikleri bir parazit önleme yöntemi kesinlikle değildir," diyor. "Hiçbir müşterime bunu kullanmasını önermedim ve gelecekte de bunu yapmayı planlamıyorum."

Pireler İçin Diyatomlu Toprak Nasıl Yayılır


Diyatomlu toprak aşındırıcı ve yağları emmede iyi olduğundan, böcek ilacı olarak potansiyel kullanımları vardır. Araştırmalar, diyatomlu toprağın sentetik böcek ilaçları kullanmaya göre çevre dostu bir alternatif olabileceğini öne sürüyor .

Bu madde insanlar ve evcil hayvanlar için toksik olmasa da, köpekler için diatomlu toprak kullanmanın risksiz olduğu anlamına gelmez. Örneğin, ürünü doğrudan köpeğinizin cildine uygulamaktan kaçınmalısınız çünkü gözlerini, cildini ve solunum sistemini tahriş edebilir, diyor. Ayrıca, köpeğiniz onu tüketebileceği, içinde yuvarlanabileceği veya kendini temizlerken yanlışlıkla yutabileceği için bu ürünü evinizin içine yaymamanızı da öneriyor .

Bu ürünü kullanan kişiler kendilerini ve evdeki diğer kişileri korumak için güvenlik önlemleri almalıdır. Bu önlemler arasında eldiven takmak , koruyucu gözlük takmak ve toz parçacıklarını solumaktan veya gözlerinize kaçmasını önlemek için yüz maskesi takmak yer alır . Bu ürünü halılarda, zeminlerde ve süpürgeliklerde kullanabilirsiniz. Pireler için diatomlu toprağı halıda üç güne kadar bırakabilirsiniz. Sonrasında yumuşak yüzeyleri vakumladığınızdan ve sert yüzeyleri iyice sildiğinizden emin olun. Bu ürünü dış mekanlarda kullanırken, rüzgar ve yağmurda işe yaramayacağı için daha büyük bir miktar dağıtmanız gerekecektir.



[caption id="attachment_3890" align="alignnone" width="729"] Köpeklerde Pire Sorunu[/caption]



Pire Önleme Alternatifleri


Diyatomlu toprak, doğal pire kontrolü arayanlar için bir seçenek olarak görülse de, etkinliğinin genellikle sınırlı olduğu düşünülür. Diyatomlu toprağın tüm yetişkin pireleri öldürmesi olası değildir ve pire üremesini durdurmaz. Geride kalan pireler evcil hayvanları ısırıp üremeye devam edebilir.

Dr. Simon'a göre, diatomlu toprak köpeğiniz için olumsuz sağlık sonuçlarına da yol açabilir. " Çevredeki istilaları tedavi etmek için kullanabileceğiniz daha iyi ürünler var, örneğin Indorex gibi spreyler ," diyor. Diatomlu toprağı böcek ilacı olarak kullanmayı seçerseniz, toprağa eklemenizi ve köpeğinizin tedavi edilen alandan uzak durmasını sağlamanızı öneriyor.

Önemli bir pire istilası durumunda, Imidacloprid içeren bir spot-on tedavisi kullanılmasını öneriyor. Köpekler için güvenli olan diğer seçenekler Nexgard gibi bir tablet veya Seresto gibi bir tasmadır . "Köpek sahipleri tüm evcil hayvanları ve evi tedavi etmelidir, çünkü pire yükünün %95'ine kadarı evcil hayvandan beslenir" diyor.

Doğal ürünler kullanmaya meraklıysanız , diatomlu toprak pire popülasyonunu azaltmaya yardımcı olabilir. İçinizin rahat olması için, "bugün çok daha güvenli ve etkili pire önleyici yöntemler mevcut" diye ekliyor. En iyi seçeneğiniz, en etkili olanın ne olacağı konusunda veterinerinize danışmanızdır.







Bu makale yalnızca genel bir rehberlik amaçlıdır ve sağlık veya diğer profesyonel tavsiyeler oluşturmaz. Bireysel durumlar ve geçerli yasalar yargı yetkisine göre değişir ve geçerli yargı yetkilerindeki kalifiye profesyonellerden uygun tavsiyeler almanız önerilir. Bu makalede sunulan veya sağlanan bilgileri izleyen veya başka şekilde kullanan herhangi bir kişi tarafından gerçekleştirilen herhangi bir eylem yolu ile ilgili hiçbir beyanda bulunmayız veya garanti vermeyiz, üçüncü taraf ürünleriyle ilişkili ve bağlantılı olarak sağlanan bilgiler dahil ve ekonomik kayıp, yaralanma, hastalık veya ölüm dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere ortaya çıkabilecek doğrudan, dolaylı, sonuçsal, özel, örnek teşkil eden veya diğer zararlardan sorumlu olmayacağız.


Kaynak: https://www.akc.org/expert-advice/health/diatomaceous-earth/



Bu yazının tamamını https://www.kopekcinsleri.me/kopeklerde-pireler-icin-diyatomlu-toprak/ adresinde okuyabilirsiniz.

Bu konuya yorum yapmak ister misiniz?
Yorumunuz moderatör onayı sonrasında yayınlanacaktır. Tüm yorumların yayınlanmayabileceğini, yorumunuzla birlikte isminizin, web sitenizin ve varsa fotoğrafınızın da yayınlanacağını lütfen unutmayın.
Yayınlanan tüm yorumlar kullanıcının kendi düşüncelerini yansıtacak olup web sitemizle bir ilişkisi bulunmamaktadır..

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Bağlantı

Sponsorlu Bağlantı

نموذج الاتصال